در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403

رئیس دانشگاه در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛
از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هنرستانی فقط ۲۰۰ هزار نفر وارد دانشگاه‌های فنی می‌شوند

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند، اما کمتر از ۲۰۰ هزار نفر از آنها جذب دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای می‌شوند که نیازمند اصلاح این موضوع در سیاستگذاری‌ها هستیم.

عرفان خسرویان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ارتباط محتوای دروس با وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه اظهار کرد: آغاز به کار بحث آمایش آموزش عالی یکی از برنامه‌های وزارت عتف در دولت سیزدهم بود. 

وی افزود: آمایش آموزش عالی در حوزه زیر نظام آموزش‌های مهارتی آغاز شده است و چند برنامه تحولی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای از قبیل احصای مفاد و محتوای آموزش‌های درسی در مشارکت با ذی‌نفعان و صنایع و کنسرسیوم‌های اشتغال که جایابی و جانشانی دانشجویان و فارغ التحصیلان را دنبال می‌کند در دستور کار قرار داده‌ایم.

اصلاح برنامه‌های درسی بر مبنای زیست بوم مناطق 

خسرویان تصریح کرد: وقتی که صنعتی در زیست بوم منطقه‌ای یا استانی اعلام تقاضای رشته‌ای را دارد، خود صنعت در کارگروه برنامه‌ریزی محتوای درسی حضور پیدا می‌کند و نیازسنجی‌ها در محتوای درسی را به تصویر می‌کشاند که بر همین اساس برنامه‌های درسی به مرور بر مبنای نیاز صنایع و زیست بوم مناطق اصلاح خواهند شد. 

توسعه آموزش‌های فنی در گرو رونق نهضت هنرستان سازی 

 

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به هدایت تحصیلی نامناسب در آموزش و پرورش برای گرایش دانش آموزان به رشته‌های فنی گفت: توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور نیازمند تشویق ادامه تحصیل دانش آموزان به سمت هنرستان‌ها و رونق نهضت هنرستان سازی در کشور است. 

انتخاب ۲۰۰ هزار نفر دانش آموز هنرستانی برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های فنی 

خسرویان با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز در رشته‌های هنرستان تحصیل می‌کنند، تاکید کرد: در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای میزبان کمتر از ۲۰۰ هزار دانشجو هستیم، به عبارت دیگر یک میلیون نفر از خروجی‌های هنرستان‌ها به سمت آموزش‌های نظری در دانشگاه‌ها رهسپار می‌شوند و بخش دیگری از آنها ممکن است قید ادامه تحصیل را زده و مستقیم وارد بازار کار شوند که این موضوع باید در حوزه سیاستگذاری اصلاح شود تا نظام آموزش‌های مهارتی از هنرستان تا دانشگاه به صورت پیوسته ایجاد شوند.