در حال بارگذاری ...
چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404

وزیر علوم:
صرف تحصیل در دانشگاه خیلی خوب برای دانشجویان آینده شغلی تامین نمی‌کند.

دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه ملی مهارت تاکید کرد: متاسفانه ما با صاحبان مدرکی مواجه هستیم که مهارت ندارند؛ حتی در رشته هایی که آموزش دیدند نمی توانند برای خودشان نیز کاری انجام دهند. این شکاف بین دانش و مهارت موجب شده که بازار کار از فارغ التحصیلان استقبال نکند. یکی از عوامل بیکاری و افزایش نرخ بیکاری ضعف در مهارت و توانمندی است.

با آغاز دهه مبارک کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و در آستانه ایام گرامی‌داشت مقام شامخ استادان نشست رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های ملی مهارت سراسر کشور، با حضور وزیر علوم، رئیس کمسیون آموزش روز 9 اردیبهشت در دانشکده دختران شریعتی دانشگاه ملی مهارت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ملی مهارت به نقل از خبرگزاری های مختلف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن ابراز تأسف از وقوع حادثه دلخراش بندر شهید رجایی در بندرعباس و همدردی با آسیب‌دیدگان، تأکید کرد که نظام نمره‌دهی باید حذف یا جایگاه آن تضعیف شود و ارزیابی دانشجویان بر اساس مهارت صورت گیرد. وی یکی از دلایل افزایش نرخ بیکاری را ضعف در مهارت و توانمندی دانسته و بر ضرورت تمرکز ۴۰ درصد آموزش‌ها بر مهارت‌آموزی تأکید کرد.

او همچنین بیان داشت که توسعه آموزش‌های مهارتی، تجهیز کارگاه‌ها، و تربیت کارشناسان متخصص از اهداف اصلی وزارت علوم است. وی بر بازنگری در سرفصل‌های آموزشی، متناسب‌سازی آن با نیازهای بازار کار و صنعت، و تقویت زیرساخت‌های آموزش مهارتی به‌عنوان عوامل کلیدی تغییر و تحول تأکید کرد. وزیر علوم افزود: فناوری به سرعت در حال تغییر است، بنابراین تقویت توانمندی استادان مهارتی امری ضروری است.

در این مراسم، دکتر سیمایی، وزیر علوم، گفت: "ایجاد نظام ارزیابی بر اساس مهارت و حذف یا تضعیف نظام نمره‌دهی، موجب تقویت مهارت‌آموزی دانشجویان خواهد شد. این امر جهشی در مهارت‌یابی و سوق دادن جوانان به آموزش‌های کاربردی و عالی مهارتی ایجاد می‌کند." وی افزود که فاصله بین دانش و مهارت باعث استقبال پایین بازار کار از فارغ‌التحصیلان شده و امید وزارت علوم به موفقیت‌های دانشگاه ملی مهارت در این حوزه است. وی بر ضرورت تقویت همکاری با صنایع تاکید کرد و افزود: این موضوع در دانشگاه ملی مهارت تا حدودی عملی شده است و تعدادی استاد از صنعت برای تدریس و آموزش دانشجویان حضور می یابند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همراه دکتر زمانی رئیس دانشگاه ملی مهارت در حاشیه حضور در اجلاس رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه ملی مهارت سراسر کشور و آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه از کارگاه بزرگ طراحی و دوخت لباس دانشکده شریعتی بازدید کرد و با دانشجویان مشغول به کار در این کارگاه به گفت‌وگو پرداخت. بازدید دکتر سیمایی و هیئت همراه از هشتمین بازارچه دانشجویی دانشگاه ملی مهارت، بخش دیگری از برنامه حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشکده شریعتی بود.